Støre mener Trumps utspill er «urovekkende»

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier flere av utspillene den republikanske presidentkandidaten Donald Trump har kommet med er urovekkende.

Politikk

I VG tar Støre bladet fra munnen i forkant av talen han skal holde på AUFs sommerleir.– Det vanlige har vært at man er varsom med å uttale seg om andre lands valg, men dette er et valg med stor betydning langt utenfor USA. Det kommer både holdninger og standpunkter fra Trump som varsler politikk som jeg synes det er helt unaturlig å sitte stille og se på, sier Støre. Han bruker ordet «urovekkende» en rekke ganger når han skal beskrive Trumps utsagn, blant annet om NATO.– Det er urovekkende for Norge at en som kan bli president i USA, trekker i tvil prinsippene og forpliktelsene i NATO og åpner for å vurdere doktrinen om «én for alle, alle for én», sier Støre. Også Trumps holdning til Russlands annektering av Krim-halvøya beskrives som «urovekkende».– Han uttaler seg på en måte som må tolkes som at han mener Russlands anneksjon av Krim var greit. Ingen land som vil ha tryggere grenser i Europa blir beroliget av slike utsagn, sier Ap-lederen.Støre er også bekymret for at klimakampen og kvinnekampen kan bli satt tilbake dersom Trump blir president. Eiendomsmagnaten har blant annet snakket om totalforbud mot abort og sagt at han vil si opp Parisavtalen. (©NTB)

jonas gahr støre
ap
donald trump
presidentvalg i usa
Nyheter
Politikk