Thailand: - Ikke islamistisk terror

Flere nye bombeangrep har rammet Thailand. Til sammen er minst fire personer drept og over 20 såret i eksplosjoner det siste døgnet. Thailandsk politi mener bombeangrepene ikke er knyttet til islamistisk terror (oppdatert).

Til sammen er minst fire personer drept og over 20 året i minst åtte eksplosjoner i Thailand det siste døgnet.– Vi er sikre på at angrepet ikke er knyttet til terrorisme, sier en talsmann for politiet i Thailand som også opplyser om at det er for tidlig å si hvem som står bak angrepet.Fredag morgen gikk to nye bomber av i feriebyen Hua Hin og tok livet av minst én person. Angrepet kom under tolv timer etter at to eksplosjoner gikk av i samme by og tok livet av én person og såret over 20 andre.I tillegg er det meldt om to bomber på den populære turistøya Phuket, mens ytterligere to bomber gikk av i provinsene Trang og Surat Thani fredag morgen og tok livet av til sammen to personer.– SammenhengI feriebyen Surat Thani, som er provinshovedstad i provinsen med samme navn, gikk to bomber av i morgentimene fredag.En av bombene skal ha vært gjemt i et blomsterbed foran kontorene til havnepolitiet. Den andre gikk av foran kontorene til provinspolitiet.– Jeg tror dette har sammenheng med eksplosjonene i Hua Hin, sier provinsguvernør Wongsiri Promchana.Det første angrepet i serien rammet torsdag kveld i Hua Hin og tok livet av minst én person. 19 personer, deriblant flere utenlandske turister, ble såret i eksplosjonene.To bomber var plassert i to blomsterpotter som sto rundt 50 meter fra hverandre utenfor en bar i et populært utelivsområde. De gikk av med rundt en halvtimes mellomrom.– Vil skape kaosThailands statsminister og juntaleder Paynut Chan-O-Cha sier at de foreløpig ikke vet hvem som står bak.– Bombene er et forsøk på å skape kaos og forvirring. Hvorfor rammer disse bombene nå som landet vårt er på vei mot stabilitet, en bedre økonomi og turisme – og hvem gjorde det, spør statsministeren.Mange nordmenn ferierer for tiden i Thailand. Etter at de første bombene gikk av i Hua Hin, har det ikke kommet meldinger om at nordmenn er rammet.Utenriksdepartementet har opplyst at de har kontakt med ambassaden i Bangkok og undersøker saken nærmere. (©NTB)