Tre krav fra Jensen foran borgerlig avgiftsmøte

Når de fire partilederne på borgerlig side setter seg ned for å diskutere grønne avgifter senere i dag, vil Frp-leder Siv Jensen legge konkrete krav på bordet.

Overfor Dagbladet slår Jensen fast at forhandlingene må ende i netto skatte- og avgiftslettelser samt at næringslivets og bilistenes interesser må ivaretas.– Norge er et langstrakt land, og det er mange steder det ikke finnes alternative framkomstmidler, sier Jensen til avisen.Stridens kjerne i de borgerlige forhandlingene er og blir miljøavgiften på diesel og bensin. Venstre og KrF mener avgiften må økes i tråd med prinsippet om at det skal bli dyrere å forurense, men Fremskrittspartiet har gjentatte ganger avvist kravet.Senere torsdag møtes de fire partilederne til samtaler om et grønt skatte- og avgiftsskifte, som budsjettavtalen fra i fjor la opp til. Til nå har forhandlingene stått i stampe, men Jensen foregir å ha en plan.– Jeg jobber nå med flere konkrete tiltak for det varslede skiftet i statsbudsjettet, og så skal vi fire partier sette oss sammen for å se hva vi kan bli enige om, sier hun til Dagbladet. (©NTB)