Truer Mæland med sak

Dersom Monica Mæland (H) ikke gjør rede for Statkraft-ansettelsen, vil saken bli tatt opp i kontrollkomiteen på Stortinget. Det sier komitéleder Martin Kolberg (Ap).

Politikk

– Hun må forklare hvorfor hun ønsket å bytte ut styreleder Olav Fjell. Hun må offentliggjøre SMS-ene som hun så langt har holdt tilbake. Hun må gjøre skikkelig rede for saksgangen. Og hun må forklare hvorfor hun ikke ba lovavdelingen i Justisdepartementet om å få vurdert habiliteten sin før hun byttet ut Olav Fjell med Thorhild Widvey som styreleder, sier Martin Kolberg, styreleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, til Bergens Tidende.Arbeiderpartiet har tre plasser i kontrollkomiteen, og ifølge avisen får Kolberg også støtte av Per Olaf Lundteigen (Sp). Dermed står en tredel av komiteen bak kravet, som er tilstrekkelig til å opprette en sak.Tirsdag sa komitémedlem Erik Skutle (H) at det er åpenbart at Mæland var habil.Mæland og Widvey er partifeller og satt sammen i regjeringen da sistnevnte var kulturminister mellom 2013 og 2015. (©NTB)

monica mæland
thorhild widvey
statkraft
martin kolberg
Nyheter
Politikk