Tyrkia truer med å trekke seg fra returavtale med EU

Tyrkia krever igjen visumfrihet for tyrkere i EU. Hvis ikke, ryker avtalen om returnering av flyktninger og migranter som har tatt seg til Hellas, ifølge landets utenriksminister.

Lefteris Pitarakis
Politikk

– Hvis visumliberaliseringen ikke kommer på plass, blir vi tvunget til å distansere oss selv fra ordningen om retur av migranter og avtalen fra 18. mars, sier utenriksminister Mevlut Cavusoglu i et intervju med avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung.EU reagerer på utspillet med å framholde at Tyrkia først må oppfylle alle delene av returavtalen før det blir aktuelt med visumfrihet.Blant annet krever EU at tyrkiske myndigheter endrer sin definisjon av terrorisme slik at journalister og akademikere ikke risikerer å bli anklaget for brudd på landets terrorlover.

flyktningkrisen
tyrkia
tyrkia-avtalen
Nyheter
Politikk