Uklart om TV 2 vil fortsette som allmennkringkaster

Fristen for å søke om avtale om kommersiell allmennkringkasting går ut torsdag. Det er fortsatt uklart om TV 2 vil søke.

Politikk

Torsdag klokken 16 løper søknadsfristen ut for en avtale om kommersiell kringkasting i fjernsyn. Avtalen vil gjelde for perioden 1. januar 2017 til 31. desember 2019.Sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 har tidligere uttalt at han heller ønsker tilskudd til produksjon av nyheter fremfor formidlingsplikt, ifølge bransjebladet Journalisten .Kanalens organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand sier til NTB at TV 2 ikke ønsker å kommentere dette før søknadsfristen går ut.I 2010 ble det inngått avtale mellom Kulturdepartementet og TV 2 om status som formidlingspliktig allmennkringkaster. Avtalen ble forlenget ett år i februar 2015, og gjelder fram til 31. desember i år.I fjor tok departementet til orde for at de ønsket å opprettholde kommersiell allmennkringkasting i Norge. I en stortingsmelding skriver departementet til at det ville vært et tap for mediemangfoldet om NRK alene skulle tilby allmennkringkastingsinnhold.I Kulturdepartementet får NTB opplyst at de ikke kan gi informasjon om eventuelle søkere før fristen utløper torsdag.

tv2
nrk
kringkasting
Nyheter
Samfunn
Politikk