– De kan bare komme til oss, sier Aps energi- og miljøpolitiske talsperson Terje Lien Aasland til NTB.Han viser til at Stortinget har vedtatt at alle nye biler som selges etter 2025, skal være nullutslippsbiler.– For at det skal lønne seg å gjøre klimavennlige valg, må fossilt drivstoff bli dyrere, framholder Aasland.
Kollaps
Utålmodigheten er stor i Venstre etter lange måneder med borgerlige sonderinger, samtaler og forhandlinger om et grønt skatte- og avgiftsskifte.I en uttalelse fra Venstres sentralstyre mandag blir regjeringspartiene minnet om budsjettavtalen fra i fjor, som blant annet slår fast at avgiftene på CO2-utslipp skal økes.– Et grønt skatteskifte må inneholde både grønne skattelettelser og grønne avgiftsskjerpelser som gir betydelige kutt i klimautslippene og stimulerer til at det blir enklere og mer lønnsomt for folk å ta grønne valg i hverdagen, heter det i Venstres uttalelse.Tidligere på dagen erkjente Venstre-leder Trine Skei Grande overfor Aftenposten at regjeringen og samarbeidspartiene neppe vil bli enige om saken før statsbudsjettet legges fram 6. oktober. Høstens budsjettforhandlinger på Stortinget kan med andre ord bli tøffe.