<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bomberegnet fortsetter over Aleppo

Bombene fortsatte å regne over Aleppo fredag etter at syriske regjeringsstyrker kunngjorde en ny offensiv for å hærta de opprørerkontrollerte delene av byen.

Publisert 23. sep. 2016 kl. 14.41
Oppdatert 23. sep. 2016 klokken 14.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
Alexander Kots

Minst tre mennesker ble drept da syriske og russiske bombefly slapp over 30 bomber over Aleppo natt til fredag og fredag morgen, ifølge menneskerettighetsgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).Rammer hardtBombeangrepene er de kraftigste på flere måneder, melder Reuters. Hamza al-Khatib, direktør ved et sykehus i den opprørskontrollerte delen av byen, opplyser til nyhetsbyrået at 45 mennesker er drept.Innbyggere og aktivister i Aleppo sier at offensiven, som startet sent onsdag kveld, ikke ligner noe de har sett tidligere. Bombene har blant annet rammet boligområder, infrastruktur og sivilforsvarssentre, der blant annet gruppa De hvite hjelmene holder til.Både ambulanser og brannbiler skal ha blitt ødelagt i angrepene.– Dette er svært alvorlig. President Bashar al-Assads luftstyrker har målrettet gått etter sivilforsvarssentrene, sier Ibrahim Alhaj fra det syriske sivilforsvaret.Ingen våpenhvileKunngjøringen om den nye offensiven kom torsdag, samtidig som USAs utenriksminister John Kerry, Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og representanter for en rekke andre land forsøkte å bli enige om en ny våpenhvile for Syria. Møtet brøt sammen uten resultat, og den amerikanske utenriksministeren kom med sterke utfall mot russerne etter møtet.Den syriske regjeringshæren avsluttet mandag den forrige våpenhvilen, som hadde vart i én uke, etter at den USA-ledede militærkoalisjonen bombet stillinger til den syriske hæren i Deir al-Zor. (©NTB)