Clinton beholder forspranget

Hillary Clintons leder fortsatt kappløpet om Det hvite hus, viser et gjennomsnitt av de siste meningsmålingene.

Publisert 23. sep. 2016 kl. 08.28
Oppdatert 23. sep. 2016 klokken 08.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
Hillary Clinton (AP Photo/Robert F. Bukaty)
Clinton har nå 45,5 prosent av velgerne i ryggen, mens Donald Trump har 43,4 prosent oppslutning, viser en sammenstilling av de åtte siste landsomfattende meningsmålingene, utført av nettstedet .Den siste meningsmålingen, som er utført for og Wall Street Journal, gir Clinton et forsprang på hele 7 prosentpoeng. Demokratenes presidentkandidat får 48 prosent på målingen, mot Trumps 41 prosent.Halvparten av dem som sier at de vil stemme på Clinton, sier at de gjør dette fordi de støtter henne og hennes politikk, mens hele 44 prosent sier at de gjør det for å holde Trump unna presidentposten.51 prosent av Trump-tilhengerne sier at de vil stemme på ham for å hindre at Hillary Clinton blir president, mens 41 prosent gjør det fordi de ønsker Trump i Det hvite hus.En beregning av hvor mange valgmenn de to kandidatene ligger an til å kapre, noe som til sjuende og sist vil avgjøre utfallet av valget 8. november, gir også Clinton et klart forsprang.Ifølge viser målinger i de ulike delstatene at Clinton trolig alt har sikret seg støtte fra 200 valgmenn, mot Trumps 164.Hvem som kaprer flest av de resterende 174 valgmennene, blir avgjort i de såkalte vippestatene.Statistikkguruen , som har en bemerkelsesverdig evne til å spå utfallet av amerikanske valg, har analysert tidligere resultater og meningsmålinger og tror Clinton vil trekke det lengste strået og ende opp med 281 valgmenn.For å bli USAs neste president, trengs det 270 valgmenn i ryggen. (©NTB)