<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Facebook-topp med personlig takk til Erna Solberg

Facebook har sendt et brev der de takker statsminister Erna Solberg (H) for engasjementet som bidro til at nettgiganten snudde og likevel ikke fjerner bildet av «napalmjenta».

    Publisert 12. sep. 2016 kl. 13.16
    Oppdatert 12. sep. 2016 klokken 13.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord

    – Takk for at du hjelper oss med å gjøre dette riktig, skriver Sheryl Sandberg, som er daglig leder (COO) i Facebook i brevet, som TV 2 har fått av statsministeren.Sandberg skriver at bildet «Terror of War», som viser ei jente som løper fra napalmbombing under Vietnamkrigen, fortsatt er en viktig påminnelse om krigen.Facebook har i den siste tiden fått stor oppmerksomhet – spesielt i Norge – på grunn av nettsamfunnets blokkering av det ikoniske bildet fordi det inneholdt nakenhet.– Dette er vanskelige avgjørelser, og vi gjør ikke alltid det riktige. Vi jobber alltid for å vurdere interessene – og sikkerheten – av et så stort og globalt samfunn. Selv med klare regler, er det å gjennomgå millioner av innlegg hver uke utfordrende. Likevel, vi har tenkt å gjøre det bedre. Vi er forpliktet til å lytte til samfunnet vårt og dets utvikling, skriver Sheryl Sandberg.– Jeg synes det var viktig å bidra i den diskusjonen, og det viser jo at man kan være med å forandre holdningen til et så stort selskap. De opplevde nok dette som ganske ubehagelig, sier Solberg i et intervju med God Morgen Norge på TV 2. (©NTB)