Høyre går tilbake 1,2 prosentpoeng til 24,2 prosent på målingen, som er utført av Opinion.Ap har den største framgangen, med 1,1 prosentpoeng. Partiet får en oppslutning på 37,5 prosent. Også MDG har oppgang, med 1 prosent. Men oppslutningen på 3,3 prosent plasserer fortsatt partiet under sperregrensa. SV havner også under, med samme oppslutning som MDG – og en økning på 0,7 prosentpoeng.På fem måneder har Frps oppslutning påfalt over fem prosentpoeng.– Dette er ikke tall jeg er fornøyd med. Men jeg stusser over at det kan være riktig. Det er stikk i strid med alle andre målinger og bryter med den trenden vi opplever for tiden, sier Harald Tom Nesvik, partiets parlamentariske leder.For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: KrF 6,0 (+1,0), Sp 6,7 (+0,3), Venstre 4,4 (-0,2), Rødt 2,0 (+ 0,3) og andre partier 1,1 (+0,1).Målingen er basert på intervjuer med 963 personer mellom 6. og 12. september. (©NTB)