Helleland aktuell som visepresident i WADA

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) bekrefter at hun har fått henvendelse om å stille som kandidat som ny visepresident i Verdens Antidopingbyrå (WADA).

Publisert 18. sep. 2016 kl. 07.31
Oppdatert 18. sep. 2016 klokken 07.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 88 ord
Scanpix
Helleland sier til  at hennes navn er blitt nevnt av flere.WADAs visepresident Makhenkesi Arnold Stofile døde i august, og arbeidet med å finne hans etterfølger har begynt. Alle verdensdeler kan foreslå én kandidat, og avgjørelsen skal komme før jul.– Det viktigste for meg er at Norden står samlet om en felles kandidat, og at Europa finner en handlekraftig og tydelig kandidat som vil gjøre en solid jobb for å sikre WADAS uavhengighet og arbeid for en ren idrett, sier Helleland. Danmark ønsker å få inn tidligere justisminister Brian Mikkelsen.