Audun Lysbakken - Foto: Scanpix

Lysbakken ut mot feige politikere - krever boligskatt

Norske politikere er feige og lider av kollektiv handlingslammelse, tordner SV-leder Audun Lysbakken. Han mener tiden er overmoden for nasjonal boligskatt.

– SV er det eneste partiet som tør å foreslå noe som nesten samtlige norske økonomer anbefaler. Det norske skattesystemet er rigget for spekulasjon og vill prisvekst, sier Lysbakken til NTB.Han mener boligmarkedet mer enn noe annet bidrar til å skape og forsterke sosial ulikhet og frykter økonomisk krise dersom ingenting gjøres.– Vi er nær gjeldstoppen i Europa. Det er ikke et behagelig sted å være. De store taperne i dag er ungdom og lavtlønte som enten ikke kommer inn på boligmarkedet eller som påtar seg en stadig større gjeldsbyrde, sier SV-lederen.Han ønsker seg en nasjonal eiendomsskatt, som skal kombineres med lavere skatt på arbeid.– I tillegg skal det være fradrag og unntak som sikrer at vi ikke rammer dem med svak økonomi. Men vi har ingen prestisje knyttet til valg av modell. Det viktigste er formålet, altså å vri skatt fra arbeid til eiendom, sier Lysbakken. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også