– Vi skal nå diskutere et veikart fra Bratislava og forhåpentligvis også bli enige om det, sa Merkel på vei inn til det uformelle EU-toppmøtet i den slovakiske hovedstaden fredag.– Vi er i en kritisk situasjon, advarte hun.Ifølge Merkel setter EU-lederne nå i gang et arbeid som skal fortsette fram mot feiringen av 60-årsdagen for Romatraktatene i slutten av mars.Hun sier sikkerhet, terrorbekjempelse, forsvarssamarbeid, vekst, sysselsetting, utvikling av et digitalt indre marked, innvandringsspørsmål og tiltak for å gi håp og muligheter til unge mennesker i Europa er de viktigste sakene på agendaen i Bratislava.– Det handler om å vise i handling at vi kan bli bedre, sa Merkel.– Budskapet fra Bratislava må være at vi vil samarbeide, og at vi vil løse problemene som fins i Europa, sa hun. (©NTB)