Testen er den femte nordkoreanske atomprøvesprengningen.Den ble registrert som et jordskjelv med en styrke på 5,3 i nærheten av Nord-Koreas atomtestanlegg i Pyunggye-ri, hvor også tidligere atomprøvesprengninger er blitt gjennomført.– Vi tror at Nord-Korea har gjennomført en atomprøvesprengning i dag. Eksplosjonen er trolig på 10 kilotonn – den kraftigste Nord-Korea har gjennomført så langt, sa en kilde i det sørkoreanske forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået Yonhap kort tid senere.Japans statsminister: - UakseptabeltJapanske myndigheter gjør klar fly for å gjøre målinger av luften i nærheten av området hvor Nord-Korea trolig har gjennomført en atomprøvesprengning.På en hasteinnkalt pressekonferanse fredag sa talsmann for den japanske regjeringen Yoshide Suga at myndighetene handler raskt for å samle informasjon. Han gjorde det også klart at Japan tror at jordskjelvet på 5,3 i Nord-Korea kan skyldes en atomprøvesprengning, noe som siden er bekreftet av offisielle nordkoreanske medier.Japans statsminister Shinzo Abe fordømmer atomprøvesprengningen, og kaller den for «totalt uakseptabel».– At Nord-Korea gjennomfører en atomprøvesprengning er totalt uakseptabelt for Japan, sa Abe.Ifølge den statlige TV-kanalen NHK gjør forsvarsdepartementet i Japan seg klar til å sende ut fly for å ta luftprøver for å sjekke om det er radioaktivitet i området.Utenriksminister Fumio Kishida lover at det vil få konsekvenser dersom det viser seg å være en sprengning.– Japan vil levere en sterk protest mot Nord-Korea og umiddelbart svare i FNs sikkerhetsråd, sier han. (©NTB)(©NTB)