I et intervju med en russiskfinansiert TV-kanal i USA sa Trump det var «trolig usannsynlig» da han ble spurt om saken der amerikansk etterretningstjeneste etterforsker om Russland prøver å påvirke valget.– Jeg tror det er usannsynlig. Jeg tror kanskje demokratene setter ut dette, sier Trump i intervjuet med TV-veteranen Larry King. Intervjuet ble sendt torsdag kveld lokal tid på RT America, den amerikanske partneren til et nettverk som opprinnelig heter Russia Today.En talsmann for Trump, Hope Hicks, antyder at Trump ikke var klar over at Kings program er tilknyttet et russiskeid TV-nettverk.Blir etterforsketRussiske hackere er mistenkt for datainnbruddene mot Det demokratiske partiets nasjonalkomité (DNC), og demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton uttrykte tidligere i uka dyp bekymring over det hun kalte «en trussel fra en utenlandsk makt».Nesten 20.000 eposter fra personer i DNC ble stjålet og deretter lekket via nettstedet WikiLeaks. Saken ble kjent like før demokratenes landsmøte i juli. Den førte til at DNC-leder Debbie Wasserman Schultz trakk seg som følge av opplysninger som kom fram i de lekkede epostene.Amerikansk etterretning har tidligere uttalt at de med «stort grad av sikkerhet» mener Russland sto bak lekkasjen av demokratenes eposter.FBI-direktør James Comey uttalte seg torsdag om alvorligheten i saken.– FBI tar muligheten for at en fremmed makt prøver å påvirke valget i USA, og til med påvirke resultatet, svært alvorlig, sa Comey som la til at det gammeldagse amerikanske valgsystemet med telling av valgsedler beskytter mot påvirkning ved hacking.Hyllet PutinTrump har allerede skapt sterke reaksjoner denne uken etter at han hyllet Russlands president Vladimir Putins lederskap under en TV-utspørring onsdag.– Det er et helt annet system, og et system jeg ikke liker. Men innenfor dette systemet har Putin vært en leder, og det i langt sterkere grad enn vår egen president har vært en leder, sa Trump.I intervjuet med Larry King torsdag, der han stilte seg skeptisk til at Russland skulle prøve å påvirke valget, la Trump til at dersom noe slikt skulle forekomme håpet at noen kunne finne ut av det og stoppe det.– For det ville ikke være passende i det hele tatt, uttaler han. (©NTB)