– For å si det enkelt, ballen er på deres banehalvdel nå. Jeg er klar over at det ikke er lett, men jeg håper likevel at dere vil være klare til å starte prosessen så snart som mulig, sa Tusk.Han gjentok EUs budskap om at det ikke er aktuelt å starte forhandlinger før Storbritannia aktiverer Lisboatraktatens artikkel 50, som beskriver prosedyrene for utmelding av EU.– Jeg sa til statsminister May at jeg er overbevist om at det vil være best for alle at vi starter forhandlingene snart, for å redusere og etter hvert gjøre slutt på usikkerheten, utdypet Tusk da han besøkte Latvia senere samme dag.May understreket på sin side at godt samarbeid blir viktig for å sikre en så smidig utmeldingsprosess som mulig, kunne en talsperson ved statsministerens kontor i Storbritannia fortelle etter møtet.– Hun sa at Storbritannia ville ta seg tid til å forberede forhandlingene, og hun gjentok at artikkel 50 ikke ville bli aktivert før utgangen av året, heter det i en uttalelse fra talspersonen.Fredag neste uke møtes de 27 medlemslandene som blir igjen i EU når britene melder seg ut, til et uformelt toppmøte om veien videre. (©NTB)