Venstres Guri Melby sier det er klart at forslaget om nasjonal minstelønn flytter makt fra fagorganisasjonene, men sier til Dagsavisen at partiet mener det er riktig.– Det er klart at de fagorganiserte frykter at dette gjør at folk mister insentiver til å organisere seg. Samtidig som det sikrer en minstelønn for dem som er uorganisert, sier Melby, som er nestleder i venstres programkomité. Og hun får svar på tiltale fra LO, som organiserer over 900.000 arbeidstakere.– Venstre har i lang tid framstått som et av de mest fagforeningsfiendtlige partiene på Stortinget, og dette forslaget understreker det. Venstre viser her en fullstendig mangel på kunnskap om hvordan den norske modellen er satt sammen, sier LO-sekretær Trude Tinnlund. Hun påpeker at det er partene i arbeidslivet som forhandler om lønnsnivået i Norge.Melby påpeker også at det er omfattende bruk av midlertidige ansettelser innen høyere utdanning og institusjoner som er omfattet av tjenestemannsloven. Hun tar derfor til orde for å .– Tiltak for å minske bruken av midlertidighet i norsk arbeidsliv er vi selvfølgelig for. Men dette er ikke et slikt tiltak, skriver første nestleder Kjersti Barsok i Norsk Tjenestemannslag i en epost til Dagsavisen. (©NTB)