Foto: Scanpix

Vil gi pappaperm samtidig med mor

Høyres programkomité vil at far og mor skal kunne ta ut foreldrepermisjon samtidig. Målet er å gjøre det «hyggeligere» og mer attraktivt for fedre å være hjemme, skriver Dagens Næringsliv.

– For nybakte foreldre kan det være hyggelig å tilbringe tid med barnet sammen. Det gir større valgfrihet rundt permisjonstiden. Det kan også gjøre at flere fedre velger å benytte seg av permisjonsordningen, sier leder for Høyres kvinneforum og medlem i programkomiteen Tina Bru, til avisen.Både SV, Ap og KrF er kritiske til forslaget. Det samme er likestillingsombud Hanne Bjurstrøm:– Å innføre 30 dager med dobbeltomsorg for å lokke fedre til å ta omsorgsansvar høres ut som en gammeldags måte å tenke på, sier hun.Forslaget fra programkomiteen i Høyre er nå ute på høring i partiet og skal behandles på landsmøtet til våren neste år. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også