- 97 prosent sannsynlighet for at Clinton vinner

The Huffington Post mener det er 96,8 prosent sannsynlighet for at Hillary Clinton blir USAs neste president.

To uker før presidentvalget leder Hillary Clinton med mellom 48,3 prosent, mot Donald Trumps 43,2 prosent, viser et gjennomsnitt av de siste elleve landsdekkende meningsmålingene i USA, regnet ut av RealClearPolitics.Clintons forsprang, som tidligere i måneden var oppe i 7 prosentpoeng, er nå på 5,1 prosentpoeng.Ingen presidentkandidat har noensinne greid å innhente et forsprang på mer enn 4 prosentpoeng i løpet av de siste ukene før et valg i USA.Klart flest valgmenn Takket være det amerikanske valgsystemet er det ikke nødvendigvis den som får flest stemmer som blir landets neste president, men den som sikrer seg flest av de 538 valgmennene fra delstatene.Statistikkguruen Nate Silver tar for seg meningsmålinger i samtlige delstater, vekter dem etter hvor godt de har truffet tidligere og har en bemerkelsesverdig evne til å spå utfallet av amerikanske presidentvalg.Under presidentvalget i 2008 spådde Silver riktig utfall i 49 av USAs delstater, ved siste valg spådde han riktig i alle de 50 delstatene.Dersom han nok en gang treffer med sin analyse, vil Clinton ende opp med nærmere 340 valgmenn 8. november, 70 flere enn det hun trenger for å bli USAs neste, og første kvinnelige, president.Levnes ingen sjanser Silver gir Clinton 85,9 prosent sjanse for å vinne valget, mens Trumps levnes 14,1 prosent sjanse for å bli USAs neste president.The Huffington Post analyserer også målinger og statistikk, og er enda sikrere på utfallet av valget.Nettavisen gir nå Clinton hele 96,8 prosent sjanse for seier, mens Trumps sjanse er på fattige 3,1 prosent. (©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker