Amerikanske generaler mener Trump er helt uegnet

En rekke tidligere generaler og admiraler i USA tar skarp avstand fra Donald Trump og mener at han er helt uegnet som landets øverstkommanderende.

De tidligere offiserene har undertegnet et opprop der de viser til Trumps uttalelser om kvinner, samt til anklager fra en rekke kvinner som har stått fram og anklaget ham for seksuell trakassering og overgrep.– Slik oppførsel gjør ham fullstendig uverdig til posten som øverstkommanderende og president, heter det i oppropet, som er gjengitt av The Wall Street Journal.– Dersom han blir gitt slik makt, kommer Donald Trump til å skape et klima av intoleranse overfor kvinner som er helt uforenlig med et veltrent, beredt og ærerikt forsvar, heter det videre.– Det amerikanske folk fortjener bedre enn en kvinnehatende leder. Donald Trumps oppførsel er stikk i strid med amerikanske verdier, skriver de 55 tidligere generalene, admiralene og høytstående offiserene.Blant underskriverne er tre firestjerners generaler, som er den høyeste graden i det amerikanske forsvaret, samt USAs første kvinnelige trestjerners general, Claudia Kennedy. (©NTB)