De to utenriksministrene møtes til samtaler onsdag ettermiddag.Det er ventet at hovedtemaet blir Storbritannias utmelding av EU og behovet for en ny handelsavtale mellom Norge og Storbritannia når dette skjer.– Storbritannia er et land Norge har meget nære og gode forbindelser til. Dette vil ikke endre seg selv om britene forlater EU. Vi vil arbeide målrettet for å sikre at Storbritannia forblir én av Norges viktigste partnere også etter landet har trådt ut av unionen, sier Brende.Møtet med Johnson kommer etter tilsvarende møter mellom statsminister Erna Solberg (H) og statsminister Theresa May og mellom næringsminister Monica Mæland (H) og handelsminister Liam Fox.Europaminister Elisabeth Vik Aspaker (H) skal neste uke møte Storbritannias brexitminister David Davis.Det er også ventet at Syria og Irak blir et viktig tema i samtalene mellom Brende og Johnson. Russiske fly har den siste tida utsatt den syriske byen Aleppo for et voldsomt bombardement, mens en offensiv nå er i gang mot den IS-kontrollerte byen Mosul i Irak.Johnson har gått kraftig ut mot Russland og kalt situasjonen i Aleppo en «skam for menneskeheten». (©NTB)