Brende beskyldes for å undergrave WTO

Utenriksminister Børge Brende (H) beskyldes for å undergrave WTO når han til helgen inviterer til globalt handelsmøte med ministre fra over 20 land i Oslo.

Utenriks- og handelsministre fra rundt 20 land, inkludert Argentina, Australia, Mexico, Russland og USA, kommer til møtet.Leder Helene Bank i Handelskampanjen reagerer overfor Nationen på det snevre utvalget av aktører som er invitert når formålet er å diskutere framtiden for den Verdens handelsorganisasjon (WTO), som har 164 medlemmer.– Utviklingslandene er veldig dårlig representert. De har tatt med noen av de store landene, men det kommer ingen fra Karibia eller fra stillehavsstatene, og Stor-Afrika er ikke dekket overhodet. Det er et paradoks at Norge, for å forsvare det multilaterale handelssystemet, lager et lukket møte med noen få, sier Bank.Avisen har ikke lyktes med å få en kommentar fra Børge Brende om saken.– Møtet i Oslo er et initiativ for å bidra til positiv framdrift i arbeidet i WTO, har utenriksministeren tidligere sagt i en pressemelding. (©NTB)