Buffett avviser Trump-påstand om skattefordeler

Investor og milliardær Warren Buffett offentliggjør selvangivelsen sin og utfordrer Republikanernes presidentkandidat Donald Trump til å gjøre det samme.

Warren Buffett - Foto: AP
Politikk

Bakgrunnen er at Trump under søndagens TV-debatt anklaget Buffett for å, i likhet med ham selv, ha utnyttet en amerikansk lov om overførbare underskudd for å oppnå skattefordeler.– Jeg utnyttet det absolutt, og det gjorde til og med Warren Buffett, sa Trump i debatten.Trump har, i motsetning til de fleste andre tidligere presidentkandidater i USA, vegret seg mot å offentliggjøre selvangivelsen sin.Årsaken er ifølge ham selv at dette er umulig ettersom han for øyeblikket blir gransket av amerikanske skattemyndigheter (IRS). Det kjøper ikke Buffett.– Jeg har blitt revidert flere ganger av IRS, jeg er til og med under revisjon nå. Til tross for dette har jeg har ingen problemer med å offentliggjøre skatteinformasjonen min, sier Buffett.I selvangivelsen sin oppgir han at han tjente rundt 11,6 millioner dollar i 2016, tilsvarende 94 millioner kroner, og betalte omtrent 1,9 millioner dollar, eller i inntektsskatt.Buffett støtter Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton og sier han har betalt skatt siden 1944, da han var 13 år. (©NTB)

utenriks
presidentvalg i usa
donald trump
hillary clinton
warren buffett
selvangivelse
Nyheter
Politikk