Clinton: – Valgkampen er forferdelig smertefull

Hillary Clinton sier denne valgkampen er smertefull og ber det amerikanske folket hjelpe henne å styre landet om hun vinner.

Hillary Clinton (AP Photo/Robert F. Bukaty)
Politikk

– Denne valgkampen er forferdelig smertefull. Jeg får ingen tilfredsstillelse av det som foregår på andre siden med min motstander, sa Clinton fredag i en tale i Washington.Hun påpekte at stormen rundt Trump går utover landet og demokratiet, i tillegg til å sende en fryktelig dårlig beskjed til resten av verden. Hun sa hun forsto at folk ville snu ryggen til hele valget, men at hun trengte deres støtte for å «demonstrere den positive og forente visjonen» av det Amerika hun tror på.– Jeg vil be dere om hjelp. Jeg trenger deres hjelp til ikke bare å vinne valget, men også til å styre og helbrede splittelsen i dette landet, fortsatte Clinton.Hun sa videre at hun har snakket med flere utenlandske ledere om hva de skal gjør med skaden Trump har forårsaket.– Ikke misforstå, vi må reparere skadene han har forårsaket, og det vil vi. Sammen vil vi løse problemene som er viktig for demokratiet, gjennom gjensidig respekt og støtte, sa Clinton. (©NTB)

hillary clinton
usa-valg
Nyheter
Politikk