Clinton vil ha overlegen seier

Hillary Clinton sikter seg inn mot en overlegen seier, og vil jobbe hardere for å få flere demokrater i kongressen.

Nå går hun etter stater som tradisjonelt er republikanske.– Donald Trumps avskyelige retorikk har åpnet nye dører for demokratene, sa Clintons kampanjesjef Robby Mook denne uken.Clinton har begynt en aktiv kampanje i Arizona, der republikanerne har vunnet 15 av de 16 siste valgene. Hun har pumpet to millioner dollar inn i tv-reklamer og andre medieinvesteringer. En ny meningsmåling i delstaten viser at Clinton leder med 39 prosent over Trumps 33,9, men hver femte Arizona-velger sitter på gjerdet.– Dette er en delstat som virkelig vil sette en stopper for Trump, sa Mook.Om det er pengene som styrer resultatet i dette valget, ligger Clinton godt an. I starten av oktober av oktober hadde hennes valgkampapparat 59 millioner dollar å rutte med. Trump hadde 34,7 millioner.Clinton samlet også inn mer måneden før, hele 74 millioner dollar mot Trumps 55 millioner. Oversikten viser midler som direkte knyttet til de to kandidatenes kampanje og inkluderer ikke det de har samlet inn for andre partikandidater eller til eksterne grupper som støtter dem. (©NTB)