Espen Barth Eide ønsket på Stortinget

Sterke krefter i Arbeiderpartiet ønsker tidligere utenriksminister Espen Barth Eide på sikker plass på stortingsvalglista til Oslo Ap.

Espen Barth Eide. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix.
Politikk

– Vi mener han vil være en stor styrke for lista, sier partiveteran Marit Nybakk til Klassekampen. Hun leder Internasjonalt forum i Oslo Ap, et av lokallagene som ønsker Barth Eide på tredjeplass på lista, etter Jonas Gahr Støre og Marianne Marthinsen.Klassekampen erfarer imidlertid at det er mer sannsynlig at Eide får femteplassen. Jan Bøhler skal være rimelig sikker på tredjeplass og Siri Gåsemyr Staalesen ligger an til å kapre fjerdeplassen.Barth Eide er i dag direktør i Verdens økonomiske forum og Kypros-spesialrådgiver for FN. Nominasjonskomiteen i Oslo Ap kommer med sin innstilling 18. november og lista blir vedtatt på nominasjonsmøtet 22. november. (©NTB)

espen barth eide
ap
Nyheter
Politikk