EU-ansatte vil ta pensjonen fra Barroso

Rasende EU-ansatte har samlet over 150.000 underskrifter med krav om at EU-kommisjonens tidligere president José Manuel Barroso fratas pensjonen.

EU-kommisjonens president per september 2011, Jose Manuel Barroso - Foto: AP
Politikk

Portugals tidligere statsminister ledet EU-kommisjonen fra 2004 til 2014 og begynte i sommer som rådgiver for investeringsbanken Goldman Sachs.Dette har satt sinnet i kok hos tusenvis av tidligere og nåværende EU-ansatte, som kaller det en åpenbar interessekonflikt.– Vi er nødt til å statuere et eksempel, slik at alle kan se at den slags oppførsel ikke representerer oss som arbeider for EU hver eneste dag og er stolte av det, sier en av de anonyme initiativtakerne til underskriftskampanjen til den danske avisen Politiken.152.000 mennesker har til nå undertegnet oppropet med krav om at Barroso fratas pensjonen fra EU, blant dem over 10.000 EU-funksjonærer.Initiativtakerne viser til at Goldman Sachs var kraftig involvert i finansskandalen som rammet millioner av mennesker, og det var også denne investeringsbanken som bisto Hellas med å skjule kjempeunderskuddet som utløste gjeldskrisen i eurosonen.– At han går til nettopp denne banken, føles som et sjokkerende forræderi for mange ansatte i EU, sier den anonyme talsmannen for kampanjen. (©NTB)

josé manuel barroso
eu
eu-kommisjonen
goldman sachs
Nyheter
Politikk