Til
sier Stang at han fikk en henvendelse fra statsminister Erna Solberg (H) for to uker siden.– Statsministeren spurte meg om jeg var villig til å ta en vakt på et veldig viktig og krevende område. Og det gjør jeg mer enn gjerne når hun spør, sier han.Overfor NTB utdyper Stang hvorfor han sa ja til stillingen.– Det er helt klart et nytt område, men samtidig er det jo få steder i Norge hvor det har vært så mye innvandring og integrering som i Oslo. Jeg har foreløpig bare vært med på den andre enden av jobben, sier han.Stang sier at innvandrings- og integreringspolitikk handler om mennesker og om å sette regler for mennesker.– Da er det spennende å ha møtt de samme menneskene først. Ikke minst blir det spennende å se om det er mulig å få til en saklig debatt med respekt for hverandres standpunkter, sier han.Med sitt image fra Oslo-politikken er det allerede flere som har kommentert utnevnelsen med at kombinasjonen Listhaug og Stang blir en klassisk (men litt omskrevet) «bad girl, good guy»-situasjon. Fabian Stang avviser dette og sier at integreringspolitikken i Oslo ble gjennomført etter klare retningslinjer fra regjeringen og Stortinget.– Vår oppgave var å gjennomføre dette med de rammene vi fikk. Jeg tror nok det å være klar og tydelig som veldig viktig på dette området. Det vi gjør får direkte innflytelse på enkeltindividers liv og situasjon og da er det viktig å være tydelig. Jeg har stor respekt for Sylvi Listhaugs klarhet på området.Selv sier hun til at hun ser fram til å jobbe med Stang.– Jeg kjenner ham fra min tid i Oslo-politikken, sier hun. Listhaug var tidligere blant annet byråd for helse og eldreomsorg i Oslo.Fabian Stang var ordfører i Oslo fra 2007 til 2015 og har vært bystyrerepresentant for Høyre siden 1999. Han er utdannet jurist og har tidligere yrkeserfaring som lærer, advokatfullmektig, politifullmektig og advokat.Etter at Høyre tapte kommunevalget og Stang ble erstattet som ordfører, har han vært langtidssykmeldt på grunn av depresjoner.Tidligere i høst sa han seg interessert i å stille opp som representant for Høyre i neste stortingsvalg. Overfor DN bekrefter Stang at han har vært i samtaler med nominasjonskomiteen i oslolaget til partiet og at han vil være en av kandidatene på nominasjonslista. (©NTB)