Fare for streik ved private sykehjem – mekler på overtid

Partene i oppgjøret for private sykehjem mekler på overtid. Dersom de ikke kommer til enighet, kan 166 ansatte ved sykehjemmene bli tatt ut i streik.

Sykepleier - Foto - Scanpix

Meklingen har pågått siden klokken 10 tirsdag, og fristen gikk ut ved midnatt natt til torsdag. Det mekles mellom Norsk Sykepleierforbund (NSF) og Fagforbundet på den ene siden, og NHO Service på den andre.NHO service skriver like etter midnatt at « partene er enige om å fortsette å mekle på overtid».Norsk Sykepleierforbund har varslet at de vil ta ut 145 personer i streik, og Fagforbundet vil holde 21 av sine medlemmer unna jobbene sine dersom ikke de blir enige med NHO Service.LO-bladet Fri Fagbevegelse skrev mandag at enkelte har ar tapt inntil 50.000 kroner i årsinntekt etter at private selskaper overtok driften av sykehjem i Oslo. (©NTB)