Frykter Frp-topp vrakes

Mette Hanekamhaug advarer sitt eget fylkeslag i Frp mot å gjøre en generaltabbe som kan få konsekvenser for hvem som skal lede Fremskrittspartiet i fremtiden.

Politikk

Tidligere denne uken valgte nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal å innstille tidligere ordfører og fylkesleder Frank Sve til førsteplassen, den eneste sikre plassen på stortingslisten for valget neste år. Innvandringsminister Sylvi Listhaug og landbruksminister Jon Georg Dale er nummer to og tre på listen, skriver DN.VG presenterte torsdag en meningsmåling som viste at Frp ligger an til så lav oppslutning at partiet kun vil få én stortingsrepresentant fra Møre og Romsdal. Den tidligere stortingsrepresentanten Mette Hanekamhaug er første vararepresentant til Stortinget for Møre og Romsdal Frp. Selv har hun gitt nominasjonskomiteen beskjed om at hun ikke ønsker renominasjon, men reagerer ifølge DN skarpt mot at de to Frp-statsrådene fra hjemfylket ikke er innstilt på de to øverste plassene.– Jeg synes Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale har gjort en fantastisk god jobb som statsråder. De har virkelig bevist at de både har evne og vilje til å styre dette landet. Da synes jeg det er trist at Møre og Romsdal ser ut til å ikke verdsette dette, sier Hanekamhaug til DN.

stortinget
Nyheter
Politikk