Hellas får 1,1 milliarder euro

Hellas har gjort seg fortjent til en ny utbetaling av krisehjelp på 1,1 milliarder euro.

Hellas - flagg vaier ved Akropolis - Foto: AP
Politikk

I en felles uttalelse fra finansministrene i eurosonen får Hellas ros for å ha kommet lenger med de politiske og økonomiske reformene landet må gjennomføre for å fortsette å få kriselån.De viktigste grepene er pensjonsreformer, reformer i energisektoren, styrking av bankene, etablering av en ny, uavhengig skatteetat og nye privatiseringer.– Dette er gode nyheter, fastslår eurogruppens president Jeroen Dijsselbloem.– Tiltakene vil føre til budsjettbesparelser på 3 prosent fra 2016 til 2018, sier EUs finanskommissær Pierre Moscovici.Dijsselbloem forteller at Hellas i første omgang vil få utbetalt 1,1 milliarder euro, tilsvarende 9,9 milliarder kroner, fra krisefondet ESM. Ytterligere 1,7 milliarder euro kan bli utbetalt senere når utviklingen i september er blitt analysert nærmere.Finansministrene diskuterte også situasjonen i andre euroland da de møttes i Luxembourg mandag.Ifølge Dijsselbloem ser det lysere ut enn på lenge.– For øyeblikket er veksten i eurosonen høyere enn snittet i industrilandene og høyere enn i USA. Eurosonen er mer motstandsdyktig nå. Reformene begynner å bære frukter, sier Dijsselbloem. (©NTB)

hellas
eu
kriselån
Nyheter
Politikk