På bakgrunn av ligningstallene for 2014 og 2015 harberegnet effekten av Høyre/Frp-regjeringens gjennomførte og planlagte kutt i formuesskatten på de 82 personene som direkte eller via selskapene de eier har gitt pengegaver til Høyre fra 2013 og til i dag. Til sammen har bidragsyterne gitt 16 millioner kroner til partiet.Gjennomgangen viser at disse 82 personene til sammen har en formue på over 27 milliarder kroner og at de anslagsvis kan komme til å spare 230 millioner kroner på kuttene i formuesskatten.Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre avviser enhver sammenheng mellom partigaver og skattekutt.– Det finnes ingen annen sammenheng enn at dette er personer og selskaper som har formuer og sysselsetter tusenvis av arbeidstakere. I motsetning til Arbeiderpartiet, som har satt pengegaver fra LO, vetorett, makt og innflytelse i politikken i system, så er det ikke slik i Høyre at noen medlemmer har større innflytelse enn andre. Hos oss er det ikke lommeboken som avgjør politikken, sier Aarset. (©NTB)