Intet nytt fra Helgesen til Stortinget

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) blir ikke Vidar Helgefri i høst, selv om departementet hans er det eneste som ikke har noe å komme med til Stortinget.

Politikk

– Jeg skulle ønske det var så vel, sier klimaministeren og ler.Han har allerede rukket å besøke Rwanda, Kongo, Svalbard og USA denne høsten. Men tett reiseprogram til tross, departementet hans er fraværende på regjeringens oversikt over proposisjoner og meldinger som skal sendes til Stortinget før jul.– Vi leverte ganske mange meldinger i vår og jobber med en mengde andre saker, sier Helgesen til NTB.Klimadepartementet har utarbeidet en lang smørbrødliste med saker og programposter fram mot jul. Utvalgte stikkord er klimaforhandlinger, grønn konkurransekraft og forbud mot oljefyr. I tillegg har Stortinget til behandling meldinger om friluftsliv, ulv og naturmangfold.– Det er jo en viss oppmerksomhet om klimasaker og avgifter i statsbudsjettet også, bemerker Helgesen. (NTB)

vidar helgesen
Nyheter
Politikk