Jagland skal gi ut biografi - i 2019

Tidligere statsminister Thorbjørn Jagland (65) vil fortelle sin versjon av maktkampene i Arbeiderpartiet i en bok som trolig kommer i 2019.

Fredsprisvinner President Barack Obama mottar Nobels fredspris 2009 av lederen i Nobelkomiteen Thorbjørn Jagland i Oslo Rådhus torsdag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix POOL

– Jagland skriver og han har en avtale med Cappelen Damm, bekrefter forlagsdirektør Elisabeth Steen overfor Dagens Næringsliv.De siste bøkene til Jagland ble utgitt på Aschehoug.Jagland ønsker ikke å kommentere sine bokplaner eller avtalen med Cappelen Damm.Steen sier hun håper å kunne utgi memoarboken samme år som Jagland er ferdig med sin andre periode som generalsekretær i Europarådet.– Interessen for Ap og de ulike lederne i partiet vil ikke avta. Vi venter tålmodig, men vi gleder oss veldig, sier hun.Jagland ble valgt til generalsekretær i Europarådet i 2009 og gjenvalgt for en femårsperiode i 2014. (©NTB)