Den såkalte CETA-avtalen skulle egentlig godkjennes av EUs medlemsland tidligere i uka, men seremonien måtte avlyses fordi regionforsamlingen i Vallonia i Belgia sa nei til avtalen.Nå har EU-kommisjonen lagt fram et kompromissforslag for Vallonia.Torsdag kveld ble dette studert av vallonerne, som etter det NTB forstår skal ha kalt inn sin regionalforsamling til et nytt møte om saken fredag morgen. Den belgiske avisa Le Soir melder at Vallonias ministerpresident Paul Magnette har kalt inn sin regjering til et møte, og at svaret hans fortsatt er nei.Samtidig holdt ambassadører fra EUs medlemsland et hastemøte for å gjennomgå forslaget og sjekke at det er spiselig for alle. Disse diskusjonene foregikk i EUs rådsbygning i Brussel samtidig som stats- og regjeringssjefene spiste middag i et annet rom under samme tak.– Formålet med møtet er å gjennomgå tilbudet som ble gitt til Vallonia tidligere i dag, rett og slett for å sikre at alle de 28 medlemslandene kan gå med på det, forteller en EU-kilde.Sier EU-landene ja til kompromisset, er det igjen kun Vallonia som står i veien for enighet. (©NTB)