Lagmannsretten: Mulla Krekar kan sendes til Italia

Anken er allerede varslet.

Mulla Krekar kan utleveres til Italia, har Borgarting lagmannsrett avgjort.Krekar ble pågrepet natt til 12. november i fjor i likhet med en rekke menn i flere land i Europa. Pågripelsene var ledd i en koordinert aksjon bestilt av italiensk politi.Italienske myndigheter hevder at Krekar, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, leder nettverket Rawti Shax og har krevd ham utlevert.Oslo tingrett fastslo i slutten av juni at vilkårene for utlevering er til stede. Krekar og en medsiktet mann anket kjennelsen til lagmannsretten som nå har forkastet anken. Dermed ligger alt til rette for at de to kan utleveres.Varsler ankeMulla Krekars advokat Brynjar Meling sier han vil anke avgjørelsen.Borgarting lagmannsrett opprettholdt fredag dommen fra Oslo tingrett om at vilkårene for at Krekar og en medsiktet mann kan utleveres til Italia, er til stede. Italiensk politi hevder Krekar leder et internasjonalt terrornettverk kalt Rawti Shax.– Jeg skal være varsom med å kommentere den, men er helt klart uenig i avgjørelsen, og dette kommer vi til å anke, sier Krekars forsvarer, Brynjar Meling, til Nettavisen. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også