Lokførerstreiken gir fulle busser fra Østfold

Lokførerstreiken gjør at ingen tog går på Østfoldbanen, og mandag morgen var det så mange reisende med buss at en stor del av passasjerene måtte vente på neste avgang.

Foto: Scanpix
Politikk

Streiken ble trappet opp med 47 lokførere fra lørdag, og til sammen er 118 nå tatt ut. Opptrappingen gjør at NSB har måttet innstille lokaltogene på Østfoldbanen. Regiontogene stopper heller ikke i Moss, Vestby, Ås, Ski eller Kolbotn, og også østre linje er rammet.Ifølge NRK ville så mange reise med Nettbuss-avgangen fra Askim klokka 6 at 20 personer måtte stå igjen og vente på neste avgang. Busselskapet kommer ikke til å sette opp ekstra avganger fordi det kan anses som streikebryteri.Striden mellom arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og LO Stat – der Norsk Lokomotivmannsforbund hører til – står om hvilke krav som skal stilles til lokførernes opplæring. Lokførerne vil ha et krav om en nasjonal standard for lokførerutdanningen inn i tariffavtalen, mens NSB vil vente på krav fra myndighetene. Medlemmene arbeider i NSB og NSB-eide CargoNet.Streiken brøt ut etter at partene ikke kom til enighet i meklingen 28. september. (©NTB)

togstreik
streik
tog
jernbane
buss
Nyheter
Politikk