Måling: Flertall for regjering med Ap, Sp og KrF

Arbeiderpartiet ville fått regjeringsmakt sammen med Senterpartiet og Kristelig Folkeparti hvis en fersk meningsmåling i Bergens Tidende var valgutfallet.

Politikk

På avisens oktobermåling får Senterpartiet en oppslutning på 7,0 prosent, en økning på 1,7 prosentpoeng, mens Arbeiderpartiet får støtte fra 35,8 prosent, fram 2,1 prosentpoeng. KrF opplever en svak tilbakegang på 0,8 prosentpoeng, til 4,4 prosent, på målingen som Respons Analyse har gjort for avisen.Totalt ville de tre partiene dermed fått flertall med 87 mandater.KrF har imidlertid ikke avklart hvem partiet ønsker å samarbeide med i neste stortingsperiode, noe som kan bli klart på partiets landsstyremøte 3.-4. november.– Vi ønsker en regjering som baserer seg på Ap og Sp. Og det er heller ingen tvil om at vi samarbeider veldig godt med KrF, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til bt.no.Øvrige partier: Høyre: 23,5 (-0,8), Frp: 14,0 (-0,9), Venstre: 5,1 (-0,1), SV: 3,7 (+0,1), Miljøpartiet De Grønne 3,3 (-0,5), Rødt: 1,9 (+0,5).Meningsmålingen har en feilmargin på mellom +/- 2 og 3 prosent. (©NTB)

ap
sp
krf
jonas gahr støre
knut arild hareide
Nyheter
Politikk