Nå trekker de støtten til Trump - én etter én

Presset mot presidentkandidat Donald Trump øker. Stadig flere av partifellene ber ham trekke seg, men Trump fastholder at han aldri kommer til å gi seg.

Politikk

Én etter én har sentrale republikanere gjort det klart at de ikke lenger støtter Trump. Lørdag hadde tidligere utenriksminister i USA, Condoleezza Rice, fått nok, og sluttet seg til kravet om at presidentkandidaten trekker seg.– Nå er det nok! Donald Trump bør ikke bli president. Han bør trekke seg fra løpet, skriver Rice på sin Facebook-side.McCain trekker støtteUtspillet kom bare timer etter at en annen viktig skikkelse i partiet, tidligere presidentkandidat og senator John McCain, gjorde det klart at han trekker sin støtte.– Donald Trumps oppførsel denne uken, som endte med avsløringen av hans nedverdigende kommentarer om kvinner og hans skryting av seksuelle overgrep, gjør det til og med umulig å tilby betinget støtte for hans kandidatur, skriver McCain i en pressemelding.Et stort antall republikanske senatorer og guvernører har kommet med lignende uttalelser etter at Washington Post publiserte den kontroversielle videoen fra 2005 fredag. I opptaket snakker Trump nedsettende om kvinner og skryter av å klå på dem.Ønsker Pence i stedetFlere av Trumps kritikere ber ham tre til siden, slik at visepresidentkandidat Mike Pence kan ta over.Pence har selv tatt avstand fra skandalevideoen og sier at han ble støtt av Trumps ordbruk.– Jeg godtar ikke hans bemerkninger og jeg kan heller ikke forsvare dem, sa han etter å ha avlyst en planlagt opptreden i Wisconsin lørdag kveld.Trump har beklaget videoen og sier at den ikke representerer hans personlighet. Samtidig har han gjort det klart at det er «null sjanse» for at han kaster inn håndkleet.Til Washington Post sier han: «Jeg kommer ikke til å trekke meg. Jeg har aldri trukket meg fra noe i hele mitt liv».– Det er overDen republikanske strategen Terry Sullivan, som tidligere ledet Marco Rubios presidentkampanje, sier at nå er det over.– Den eneste gode nyheten er at om 30 dager vil Trump gå tilbake til kun å være en tidligere realitystjerne som Kardashians, og republikanere over hele USA vil slippe å bli bedt om å svare for hans dumheter.Også Illinois-senator Mark Kirk, Utah-senator Mike Lee og kongressmedlem for Republikanerne, Barbara Comstock ber nå Trump tre til side.Tilhengere samlet utenfor Trump TowerTrump hevder selv å ha enorm støtte for sitt kandidatur. Og det finnes fortsatt stemmer i partiet som forsvarer ham.– Jeg er ikke enig med hva som ble sagt, men jeg har fortsatt Trump-skiltet mitt i hagen – og det samme har alle naboene mine, sier Rob Gleason, leder for partiet i Pennsylvania.Lørdag samlet et hundretalls Trump-tilhengere seg utenfor presidentkandidatens hovedkvarter og bolig, Trump Tower, i New York.Trump kom selv ut og vinket og smilte til tilhengerne, som hadde møtt opp for å vise støtte i den krevende tiden. (©NTB)Liste over sentrale republikanerne som har trukket støtten til presidentkandidat Donald Trump etter lekkasjen:*John McCain, Arizona-senator og tidligere presidentkandidat*Condoleezza Rice, tidligere utenriksminister*Dan Sullivan, Alaska-senator*John Kasich, Ohio-senator og tidligere motstander i nominasjonskampen.*Cory Gardner, Colorado-senator*Robert Bentley, guvernør i Alabama*John Thune, South Dakota-senator*Dennis Daugaard, guvernør i South Dakota*Brian Sandoval, guvernør i Nevada.*Carly Fiorina, forretningskvinne og tidligere motstander i nominasjonskampen*Gary Herbert, guvernør i Utah.*Mike Crapo, Idaho-senator*Kelly Ayott, New Hampshire-senator*Mike Lee, Utah-senator*Lisa Murkowski, Alaska-senator*Brian Sandoval, guvernør i Nevada*Shelley Moore Capito, West Virginia-senator*John Boozman, Arkansas-senator*Jason Chaffetz, Utah-senatorI tillegg har et stort antall republikanere fordømt Trumps kommentarer, uten å trekke støtten sin.

utenriks
presidentvalg i usa
donald trump
Nyheter
Politikk