Norge gir 10 millioner til orkanrammede i Haiti

Regjeringen gir 10 millioner kroner i akutt nødhjelp til Haiti etter de enorme ødeleggelsene orkanen Matthew forårsaket.

Politikk

– Vi er spesielt bekymret for over en halv million barn som er rammet, sier utenriksminister Børge Brende (H).Orkanen Matthew førte til store skader og oversvømmelser. Hjelpeorganisasjonen Oxfam anslår at rundt 900 mennesker omkom under uværet. FN antar at rundt 1,3 millioner mennesker er blitt rammet, og at over 750.000 personer trenger umiddelbar assistanse.Det er blant annet store behov innenfor helse, vann, sanitær og husly. Det er dessuten fare for at skittent flomvann skal føre til nye kolerautbrudd.De norske midlene vil gå til organisasjoner som arbeider i de berørte områdene i Haiti og som kan gi umiddelbar assistanse til de rammede.– Fremover blir det viktig med tilstrekkelige ressurser både til akutt nødhjelp og langsiktig gjenoppbygging, sier Brende. (©NTB)

orkanen matthew
haiti
Nyheter
Politikk