Ny måling viser dødt løp

En ny meningsmåling tyder på temmelig dødt løp mellom de borgerlige og de rødgrønne partiene. Rødt og MDG kan potensielt komme i vippeposisjon.

I Dagens Næringslivs partibarometer for oktober ligger de borgerlige partiene an til å få 83 mandater på Stortinget, mens de rødgrønne får 84. MDG og Rødt får hvert sitt mandat, og kan bli dem som vipper flertallet til 85 eller flere mandater.– Vi ser knappe marginer med vekslende flertall i mange målinger for tiden. Det blir et spennende valg der mobiliseringen blir avgjørende, sier Aps nestleder Trond Giske.På målingen havner Venstre og SV under sperregrensen og får en oppslutning på henholdsvis 3,0 og 3,2 prosent. For de øvrige partiene er den prosentvise oppslutningen som følger (endring fra forrige måned i parentes): Arbeiderpartiet: 36,2 (-2,2), Høyre: 25,8 (+2,8), Frp: 13,3 (-1,4), Senterpartiet: 7,2 (-0,2), KrF: 4,7 (+0,3), SV: 3,2 (-1,1), V: 3,0 (-0,7), MDG: 2,6 (+0,9), Rødt: 2,4 (+1,4).Resultatene må tolkes innen feilmarginer på mellom 0,9 og 3,6 prosentpoeng. (©NTB)