Obama: – Demokratiet står på spill

President Barack Obama advarer om at svært mye står på spill i presidentvalget i november og oppfordrer amerikanerne om å bruke stemmeretten sin.

Politikk

– Selve demokratiet står på spill, sa presidenten under et valgkamparrangement i Cleveland i Ohio fredag.– Alt står på spill. Folkeskikken står på spill. Toleranse, høflighet og likhet står på spill. Vennlighet står på spill. All framgang vi har fått til de siste åtte årene står på spill, sa Obama mens han drev valgkamp for Hillary Clinton.Obama oppfordret velgerne til å bruke stemmeretten og gjerne forhåndsstemme før selve valgdagen 8. november. Han benyttet også anledningen til å understreke hvor mye hans administrasjon har fått til i løpet av hans to perioder i Det hvite hus.– Vi har fått økonomien på fote igjen, og det og alt mulig annet vi har fått til, kan forsvinne igjen dersom vi ikke gjør det rette valget nå, sa han.President Obama sa også at Donald Trump ikke er en typisk republikaner og at han i motsetning til tidligere republikanske presidentkandidater, «ikke er egnet til å inneha det øverste valgte embetet i landet». (©NTB)

barack obama
presidentvalg i usa
Nyheter
Politikk