Pence sier han aldri har vurdert å forlate Trump

Republikanernes visepresidentkandidat Mike Pence roser makkerens debattopptreden. Donald Trump var både ydmyk og sterk, fastslår Pence.

Republican vice presidential candidate, Indiana Gov. Mike Pence comments after receiving a national security briefing in Indianapolis, Friday, Sept. 9, 2016. (AP Photo/Michael Conroy) Michael Conroy
Politikk

Pence gikk i helgen hardt ut mot uttalelser i en video fra 2005, der Trump blant annet skryter av å klå kvinner i skrittet uten deres samtykke.Men etter søndagens debatt mot Hillary Clinton bedyrer Pence overfor CNN at han aldri vurderte å trekke seg som Trumps visepresidentkandidat etter offentliggjøringen av videoen.– Trump hevdet seg. Han viste ydmykhet. Han viste styrke. Han uttrykte oppriktig anger over ordene han hadde brukt, sier Pence til Fox News mandag.Det var i helgen krisestemning i Trump-leiren som følge av de kraftige reaksjonene på videoklippet. En lang rekke partifeller ba ham trekke seg, mens Pence sa han ble støtt av Trumps ordbruk og framholdt at sjefens uttalelser ikke kunne forsvares.Under søndagens debatt sa Trump at han er flau over ordbruken i videoen. I to separate meningsmålinger mener flertallet at det var Clinton som vant den andre av totalt tre dueller mellom presidentkandidatene. Pence er uenig og slår fast at det var Trump som gikk av med seieren.– Jeg mener at han viste hjertet sitt til det amerikanske folk, sier Pence til CNN. (©NTB)

donald trump
mike pence
presidentvalg i usa
Nyheter
Politikk