Pence: Trump vil respektere valgresultatet

Republikanernes visepresidentkandidat demper retorikken om juks under presidentvalget i USA. Donald Trump kommer til å respektere valgresultatet, ifølge Mike Pence.

Republican vice presidential candidate, Indiana Gov. Mike Pence comments after receiving a national security briefing in Indianapolis, Friday, Sept. 9, 2016. (AP Photo/Michael Conroy) Michael Conroy

Presidentkandidat Trump har sådd tvil om valget 8. november kommer til å gå riktig for seg og har antydet at det vil være preget av omfattende juks. Søndag forsøkte imidlertid Trumps valgkampapparat å tone ned retorikken, skriver Huffington Post.– Som Donald Trump sa i den første debatten, og som jeg vil gjenta for dere i dag, vi kommer til å respektere det amerikanske folkets vilje, sa Pence under NBC-programmet «Meet the Press».Trump refererer bare til pressens slagside og manglende objektivitet når han snakker om at valget skal være avgjort på forhånd, ifølge Pence.Den republikanske partiveteranen Newt Gingrich har kommet med lignende uttalelser og påpeker at dette ikke handler om valgmannskaper.– Dette handler om forrige fredag, da TV-selskapene brukte 23 minutter på Trump-videoen og under ett minutt på Hillary Clintons hemmelige taler som ble lekket av WikiLeaks, sa Gingrich til «This Week» på ABC News.Den mye omtalte videoen der Trump kommer med uttalelser om seksuell trakassering av kvinner, vakte sterke reaksjoner da den ble publisert i forkant av den andre debatten mellom ham og Clinton. (©NTB)