Regjeringens bompengekutt kan ryke

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsens (Frp) forslag om å bruke en halv milliard kroner på kutt i bompengetakstene har foreløpig verken støtte fra støttepartiene eller opposisjonen.

Foto: Scanpix

Dermed kan hele forslaget punktere, skriver Dagens Næringsliv. Også i fjor kom regjeringen med et lignende forslag som ble avvist av Stortinget.– Dette er dyr symbolpolitikk som har lite med et grønt skatteskifte å gjøre. Forslaget blir ikke bedre av å bli gjentatt, sier Venstres nestleder og finanspolitiske talsmann, Terje Breivik.Det er i 2017-statsbudsjettet for samferdselssektoren at regjeringen foreslår å bruke 502,8 millioner kroner «til en generell reduksjon av bompengetakstene utenom byområdene, anslagsvis på minst 10 prosent».– Jeg verken kan eller vil forskuttere forhandlingsresultatet. Men vi sa nei i fjor. Dette forslaget er ikke bedre, sier Breivik. (©NTB)