Regjeringspartiene slår tilbake mot Venstre

De siste dagene har Venstre gått hardt ut mot bilavgiftene og manglende klimatiltak i forslaget til statsbudsjett.

/----/
Politikk

Men representanter for Frp og Høyre mener Venstre sa ja til økt årsavgift på elbiler i fjor.Statssekretær Jørgen Næsje (Frp) i Finansdepartementet sier til VG at forslaget om halv årsavgift på elbiler ikke burde komme som en overraskelse på Venstre.– Samarbeidspartiene hadde en grundig gjennomgang av bilrelaterte avgifter våren 2015. Det ble enighet om at elbiler kan ilegges halv årsavgift fra 2018 og full avgift fra 2020. Det kan de ikke løpe fra nå, sier Næsje.Også klimaminister Vidar Helgesen (H) viser til enigheten om bilavgiftene i fjor.– Selv om elbiler er veldig bra for klimaet, så har de andre effekter som gjør at de ikke skal være helt avgiftsfrie. Likevel er det viktig at det er fordelaktig å kjøpe elbil fremfor fossilbiler, sier Helgesen.På Venstres landskonferanse lørdag gikk Venstre-leder Trine Skei Grande hardt ut mot regjeringens budsjettforslag om å senke årsavgiften på fossile biler og øke den på elbiler fra 2018.– Det er ikke et grønt skifte. Det er et svart skifte. Det er helt feil bytte av avgifter, sa Grande.Striden om bilavgifter og hele det grønne skatteskiftet ventes å bli den vanskeligste saken i budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene Høyre og Frp og Venstre og KrF. Samtalene starter trolig 2. november. (©NTB)

elbiler
trine skei grande
venstre
Nyheter
Politikk