Republikanere ut mot Trumps påstander om valgfusk

Stadig flere republikanere avviser Donald Trumps påstander om at mediene og Demokratene driver med valgfusk. Frykten øker for at Trumps anklager vil føre til at tilhengerne hans ikke kommer til å akseptere et nederlag.

Ifølge The New York Times er det allerede tegn til at Trumps påstander har svekket tilliten til valget og ført til snakk om opprør blant hans tilhengere. Det skaper stor bekymring i borgerrettighetsgrupper, skriver avisen.Også republikanske valgfunksjonærer frykter at de er i ferd med å miste mange velgeres tillit på grunn av Trumps retorikk.– Vi har sørget for at det er lett å stemme og vanskelig å jukse. Vi kommer til å gjennomføre et godt og rent valg i Ohio, slik vi alltid gjør, sier republikaneren Jon A. Husted, som er ansvarlig for gjennomføringen av valget i delstaten.Han kaller Trumps uttalelser for feil og uansvarlige.Trumps visepresidentkandidat Mike Pence forsøkte søndag å dempe uttalelsene til sin makker.– Som Donald Trump sa i den første debatten, og som jeg vil gjenta for dere i dag, vi kommer til å respektere det amerikanske folkets vilje, sa Pence under NBC-programmet «Meet the Press».Men kort tid etter kom Trump med nye anklager.«Valget er helt fikset på forhånd av de uærlige og forvrengte mediene bak Crooked Hillary, men også av mange valglokaler, SAD», skrev Trump på sin Twitter-konto. (©NTB)