Ifølgeer dette den største demonstrasjonen av russisk militærmakt gjennom Norskehavet på flere år. Blant skipene som passerer langs kysten er Russlands eneste hangarskip, «Admiral Kuznetsov», og den atomdrevne slagkrysseren «Piotr Velikij». De ble fotografert av norske overvåkingsfly vest for Andøya mandag formiddag.Sjef for Forsvarets etterretningstjeneste, Morten Haga Lunde, sier den russiske fartøygruppen – til sammen åtte skip – trolig vil spille en rolle i det avgjørende slaget om Aleppo. Han understreker at Forsvaret og den norske etterretningstjenesten ikke ser denne forbiseilingen som noen trussel mot Norge:– Men for Norges del er det en påminnelse om de militære ressursene som Russland besitter i Nordflåten, og som er spesialdesignet til å beskytte Russlands basekomplekser og atomvåpenressurser på Kola, sier Lunde.Det russiske forsvarsdepartementet varslet selv at skipene skulle rette kursen mot Syria lørdag. (©NTB)