Så mye slipper politikerne å betale i formuesskatt

Stortingsrepresentanter med høy formue sparer store summer på reduksjonen i formuesskatten. De burde holde seg unna forhandlingene, mener SV-politiker.

Ifølge beregninger Klassekampen har gjort vil Nikolai Astrup (H) få 2,3 millioner kroner i skattekutt i denne regjeringsperioden med de kuttene i formuesskatten som allerede er gjort.Astrup vil ikke kommentere sin privatøkonomi, men mener det er riktig å gjennomføre kuttene i formuesskatten.– Når bedriftene sliter, er det uheldig å tappe egenkapitalen gjennom skatt., sier han til avisa.Astrup er ikke alene om å komme godt ut av skattekuttene. Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre vil få omkring en halv million i skattelette, mens partifelle Lisbeth Berg Hansen og Svein Arne Flåtten (H) vil spare cirka 400.00 hver i fireårsperioden.Tidligere sekretariatsleder for SV på Stortinget Thor Egil Braadland mener skattevinnerne på Stortinget burde holde seg unna forhandlingen om formuesskatten. Han nevner spesielt Svein Flåtten som representerer Høyre i finanskomiteen, og er med i budsjettforhandlingene med KrF og Venstre.Flåtten avviser problemstillingen og sier hans privatøkonomi aldri har påvirket hans arbeid i Stortinget. (©NTB)